Obiective Turistice

Pozitionarea in mijlocul Tarii Barsei va permite sa vizitati pe o raza de 50 km mai multe obiective turistice sau sa petreceti timpul diversificand activitatile.

Noi va recomandam sa petreceti cel putin 2 zile vizitand imprejurimile apropiate orasului Rasnov, astfel o zi mergeti al Dino Parc (minim 2 ore va recomand sa va programati in interior) apoi mai sus la Cetatea Rasnov (minim 1 ora jumatate), apoi mai urcati 2 km spre Poiana Brasov si veti gasi Pestera Valea Cetatii (minim 1 ora jumatate).

In ziua a doua trebuie sa vedeti trambulinele de sarituri cu schiurile de pe Carbunare (unice in Romania cea mai mare K90) si sa vizitati Cheile Rasnoavei (pentru curajosi se poate face Bungee Jumping), Biserica Evanghelica si Biserica Sf. Nicolae veche.

In a treia zi va recomandam sa vizitati Brasovul (Biserica Neagra, Cetatea Brasovului, Turnurile Brasovului) apoi puteti sa vizitati Gradina Zoologica si putina miscare la Parc Aventura, iar dupa amiaza va relaxati la Paradisul Acvatic.

In alta zi faceti o excursie pana la Rezervatia de Ursi de la Zarnesti, apoi mergeti la Canionul 7 scari (pentru curajosi pot sa probeze tiroliana de 2,5km).

Alte zile le puteti rezerva pentru o Castelul Bran si Castelul Peles, Bisericile Evanghelice de la Cristian si Prejmer.

Cetatea Râșnov

Încă din antichitate, fortificațiile de pe stânca Dealului Cetății din Râşnov au protejat o aşezare. Prima cetate medievală la Râșnov a fost construită de sași și cavalerii teutoni în perioada 1211–1225, cât a durat stăpânirea cruciată în Ţara Bârsei, iar după alungarea cruciaţilor, cetatea din lemn și pământ a fost reconstruită sau transformată în una din piatră de sași. Cetatea Râşnov este astăzi unul din cele mai importante monumente medievale din România şi trece printr-un amplu proces de restaurare. Momentan se viziteaza doar grădina Cetăţii, accesul vizitatorilor fiind GRATUIT. Vino să trăieşti experiența unui loc plin de istorii.

Cheile Râșnoavei

Cheile Râșnoavei reprezintă o destinație de neegalat pentru toți cei care sunt în căutarea unei experiențe autentice și memorabile în inima naturii. Cu un peisaj sălbatic și spectaculos, care se întinde pe parcursul întregii zone, Cheile Râșnoavei oferă o gamă variată de activități în aer liber, precum drumeții pe trasee marcate, alpinism, escaladă, ciclism montan și multe altele, ce pot fi savurate de către turiști de toate vârstele și abilitățile. Aventurierii și iubitorii de adrenalină se pot bucura de bungee jumping, tiroliană și via ferrata iar cei pasionați de explorare și descoperirea culturii locale vor aprecia vizitele la obiectivele turistice.

Peştera Râşnoavei

Peștera Râșnoavei este situată în Munții Postăvarul, aproape de localitatea Râșnov, județul Brașov. Cavitatea se întinde pe o lungime de aproximativ 390 m și este frumos decorată cu concrețiuni. Ajutorul unui ghid experimentat este esențial pentru parcurgerea întregii cavități, deoarece există porțiuni atât de inguste, încât parcurgerea lor se face pe burtă, târâș sau coborând pe un cablu. De asemenea, în sezonul ploios nu este accesibilă, existând pericolul inundației. Cei care se încumetă să exploreze această peșteră au nevoie de un minim de echipament: îmbrăcăminte impermeabilă, bocanci sau cizme, lanternă.

Pestera Cetatii

Peștera descoperită acum circa 60 de ani (aprox. 1949, când în urma unei explozii hidraulice - datorită sedimentelor acumultate si a intrării foarte înguste - a fost desfundată intrarea în peșteră, de unde și numele de peștera Fundata). Galeria principală are o lungime totală de circa 958 m. De la începutul anului 2011, Peștera Valea Cetății (Fundata) a fost parțial amenajată introdusă în circuitul turistic. Peștera dispune de locuri de acces pentru vizitatori, dar și trotuare, balustrade, pasarele, bare de protecție, scări și un sistem de iluminat in interiorul peșterii. Peștera Valea Cetății a fost declarată Zonă naturală protejată de interes național și monument al naturii.

Cabana Malaiesti

Cabana Mălăiești este așezată la 1720 de metri altitudine pe versantul nordic al Munților Bucegi într-un cadru pitoresc care nu poate fi surprins în fotografii atât de bine, văzând cum arată în realitate. Este unul dintre cele mai vechi adăposturi din Carpații românești și este așezată ambițios, în plin culoar de viituri și avalanșe, pe o morenă a unei văi glaciare. Cabana oferă adăpost turiștilor amatori de drumeții pe timp de vară și iubitorilor de sporturi de iarnă în perioada rece. Este un loc de odihnă, de adăpost pentru drumețul obosit care vine să își reîncarce bateriile după drumul lung ce duce până în această vale pitorească. În zona cabanei există și numeroase opțiuni pentru practicare a alpinismului cu dificultăți și durate de traseu diverse. Cel mai vechi traseu de alpinism aflat în zona Cabanei Mălăiești este Traseul Oblic, deschis in 1946 care are o lungime de 4 ore. Este un punct de popas în continuarea traseului către Vârful Omu și Cabana Omu (3h), către Lacul Țigănești (2,30h) și apoi către Bran (5-6h).

Cabana Diham

Situată în Munții Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenușie, Cabana Diham reprezintă o importantă bază turistică. Ea oferă un excelent loc de odihnă și este în același timp un punct de plecare pentru numeroase excursii în împrejurimi sau în excursii mai dificile pe abruptul nordic al Bucegilor. Astfel, pe versantul sud-estic al Muntelui Diham, la marginea unei frumoase păduri de brad, putem poposi la Cabana Poiana izvoarelor, iar pe versantul nordic, în Valea Mălăiești, la 1720m, la Cabana Mălăiești. Iarna cabana Diham servește ca bază pentru practicarea schiului.

Bisericuta Paganilor

Bisericuţa Păgânilor este o formaţiune stâncoasă, loc în care legenda spune că nişte turci, scăpaţi cu viaţă după un atac eşuat asupra cetăţii ţărăneşti de la Râşnov, îşi făcuseră loc de rugăciune. Cei câţiva călăreţi refugiaţi se temeau că vor fi prinşi de locuitorii Ţării Bârsei şi s-au ascuns într-o peşteră. Astfel au rămas ascunşi o vreme în pădure şi au ridicat o masă de piatră pentru ofrandă şi o casă, de aici numele locului, păstrat până azi.

Biserica Evanghelică

Biserica evanghelică din Râșnov este un monument istoric și de arhitectură din județul Brașov. Edificiul a fost construit în secolul al XIII-lea și figurează în lista monumentelor istorice. Biserica a fost construită la începutul secolului al XIV–lea cu hramul Sf. Matia, ca bazilică în stilul de tranziție de la stilul romanic la cel gotic. Caracteristicile romanice ale începutului (arcul de triumf, părțile inferioare ale navelor și turnului, stâlpii masivi) sunt estompate de altele gotice, intervenite în două etape: refacerea traseului de la sanctuar în formă heptagonală, contraforturi în retragere, ferestre în arc frânt, bolți cu ogive și console tronconice

Mânăstirea Rupestra Sinca Veche

La Şinca Veche, pe dealul Pleşu puteţi vizita o ctitorie nouă pe un loc străbun. Locul este sfinţit şi binecuvântat de Dumnezeu, datorită ostenelii şi rugăciunii săpate în piatră de către călugării care s-au nevoit în mănăstirea rupestră, în timpul prigoanei religioase din Ardeal, din secolul al XVIII-lea. Mănăstirea a fost înfiinţată în anul 2006, la iniţiativa Fundaţiei Ortodox - Culturale „Maica Sfântă - Bucuria Neaşteptată“ iar odată cu donarea casei monahale şi a terenului aferent, în anul 2014, tot acest efort duhovnicesc dar şi material a putut fi apoi valorificat de către obştea aceste mănăstiri. Paraclisul „Sfântul Ierarh Nectarie” poartă acest hram deoarece adăposteşte o părticică din moaştele Sfântului Nectarie, alături de un mic fragment din lemnul Sfintei Cruci şi alte sfinte moaşte. În fiecare an, pe 9 noiembrie creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nectarie Taumaturgul, sfânt cunoscut în rândul pelerinilor ca şi grabnic ajutător în suferinţe şi boli grele.

Dino Parc Râșnov

Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei! Situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață totală de 3 hectare și este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber. Parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, un cinematograf 9D și un cinematograf 360°, trasee de aventură, labirint laser, soundbox, expoziții unicat și multe alte zone interactive. De asemenea, Dino Parc Râșnov a reprodus în premieră cel mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx Thambema și cel mai mare dinozaur descoperit vreodată în lume, Seismosaurus, gigantul de 45 de metri lungime.

Complexul Olimpic Râșnov

Complexul Olimpic este locul ideal pentru pasionații sporturilor de iarnă. Aici poți să te bucuri de schi, snowboard și sărituri cu schiurile pe pârtii bine întreținute și dotate cu instalații moderne. Complexul găzduiește campionate și alte competiții la nivel mondial, beneficiind de nocturnă. Astfel, există o mai bună vizibilitate a competiției, atrăgând un număr cât mai mare de spectatori.

ACTIVITĂȚI:

Indiferent de activitățile pe care alegeți să le încercați în Râșnov, vă veți bucura cu siguranță de natura sălbatică și de peisajele uimitoare pe care le oferă această zonă! La sud-est privim Muntii Bucegi, spre sud-vest gasim scaldati in lumina soarelul muntii Piatra Craiului. Putin mai la nord gasim semeata Cetate Taraneasca Rasnov. Putem urmari starea partiilor din Postavaru, direct din pensiune, acestia fiind pozitionati la nord-est, iar daca suntem atenti putem chiar sa zarim telecabina.

EVENIMENTE

DARA TURISM SRL - Sediul în jud. Brașov, Râșnov, Str. Alecu Russo 41, J08/437/2023, Cod Unic de Înregistrare 47621578, România / Tip Clasificare: "Pensiune Turistică" | Copyright © 2024